ସିମେଇ କ୍ଷୀରି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ଆଶ୍ୟକୀୟ ସାମଗ୍ରୀ
ସିମେଇ ୧କପ୍
କ୍ଷୀର ୨୫୦ ml
ଚେରି
କାଜୁ _ କିସମିସ
ଚିନି
ଆଲ୍ମଣ୍ଡ
ଗୁଜୁରାତି
ଲୁଣ
ଘିଅ ୨ ଚାମଚ
ଆସନ୍ତୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ସିମେଇ କ୍ଷୀରି । ପ୍ରଥମେ କଡେଇ କୁ ଗରମ କରିବା ତାପରେ ୨ ଚାମଚ ଘିଅ ପକାନ୍ତୁ ଘିଅ ଗରମ ହେବାପରେ ସେଥିରେ କାଜୁ ଓ କିସମିସ ପକାଇ ଭାଜିବା । କାଜୁ କିସମିସ ଗୋଲ୍ଡେନ ବ୍ରାଉନ୍ ହୋଇଗଲେ ତାକୁ ଅନ୍ୟ ଏକ ପତ୍ରକୁ କଢ଼ିଦେବ । ସେହି କଡାଇରେ ଅଳ୍ପ ଜିର ନେବା ଏବଂ ସିମେଇ କୁ ସେଥିରେ ମିଶାଇ ଭାଜିବ । ସିମେଇ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ହେବା ପରେ ସ୍ଵାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲଭାବରେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହାକୁ ଧିମା ଅଞ୍ଚ ରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ।
ସିମେଇ ଗୋଲ୍ଡେନ ବ୍ରାଉନ color ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ କ୍ଷୀର ମିଶାଇ ଭଲଭାବରେ ଗୋଳାଇବା । ପରେ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଚିନି ମିଶାଇ ଭଲଭାବରେ ଗୋଳାଇ ଦେବା। ସିମେଇ ଫୁଟି ଯିବା ପରେରଖିଥିବା କାଜୁ,କିସମିସ, ଗୁଜୁରାତି ଓ ଚେରି କୁ ମିଶାଇ ଭଲଭାବରେ ଗୋଳାଇ ଦେବା ।
ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସିମେଇ କ୍ଷୀରି ।
ଆପଣମାନେ ଏହି YouTube channel ରୁ ଦେଖି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିପାରିବେ
Lity's kitchen
https://youtu.be/HAIPgf9y2Vc
No comments:
Post a Comment